Tänään ihanasta esikoisestani tuli ekaluokkalainen. 

 

Tämänkin korun sain valmiiksi about vuosi sitten. En vaan ole saanut aikaiseksi kirjoittaa tästä, sama homma siis kuin edellisessä 

 

Nuo vihreät helmet ostin HelmiQ:n kaupasta, siis ihan oikeasta kaupasta, en netistä. Ne olivat jotain alennushelmiä. En yleensä voi sietää vihreää, mutta jokin näissä sykähdytti. Sisällä on hopeafoliota tai jotain. Jossain helmessä folio näyttää ihan silakalta.  Helmen sisällä ole aine on paikoin hopeanväristä, paikoin kellertävää.

 

Helmet eivät asettuneet sievästi mihinkään vaijeriin, joten piti keksiä muuta. Tuon nauhan sitten solmin niin, että joka toisessa helmessä helmen päältä menevä nauha menee toiselta puolelta helmeä ja joka toisessa toiselta puolelta. Tuo solmimistapa näyttää helpolta, mutta ei ole. Solmuista tuppasi tulemaan liian löysiä, helmet pääsivät heilumaan. Korun tekeminen oli siis yhtä solmimista ja purkamista.  No, kun helmet olivat vihdoin korussa, oli aika laittaa lukko. Mieleisiä nauhanpäitä ei vaan millään meinannnut löytyä (nauhat on meinaan aika paksut, mutta eivät kuitenkaan tosi paksut). Se tarkoitti sitä, että korun valmistuminen taas viivästyi (välillä koko projekti otti pattiin niin paljon, että viimeistely jäi siksikin).

 

Riipukset löysin Pasilan aseman kiinalaisesta kaupasta. Riipuksen voi vaihtaa koruun fiilikset mukaan. Onko tänään lehti- vai ruusupäivä?  Korua pidetään siis "väärinpäin" = lukko edessä. On muuten aika massiivinen kapistus.

 

Perhana, kun kuvat käänty vaaka-asentoon, eivät suostu kääntymään pystyyn.

Lähempi kuva lehtiriipuksesta.

Ruusuriipus